fbpx
Uutiset

Geneleciltä järeä 7380-subwoofer ja entistä älykkäämpi GLM 3 -ohjausohjelmisto

Iisalmelaisvalmistaja on nyt tehnyt sen, mitä moni on toivonut. 15-tuumaiseen elementtiin pohjautuvan subwooferin, jonka toisto venyy entistä alemmas. Patentoituun LSE-koteloon asennetulle pitkäiskuiselle elementille voimaa tarjoilee 800-wattinen D-luokan vahvistin. Vaikka vahvistin on hyötysuhteeltaan hyvä ja painoltaan pieni, järeä elementti ja sen vaatima sekä tukeva että kookas kotelo nostavat vaakalukeman 69 kiloon. Parempi siis, että siirrät lastenhuoneen subbarin yksin ja pyydät kaverin auttamaan tämän liikuttelussa.

Lisäys: LSE-koteloa on kehitetty edelleen ja virtausäänet alabassoilla, jossa ääni tulee pääosin refleksiputkesta/kanavasta on saatu näin hyvin hiljaisiksi.

Subwooferin mitat ovat noin 68 x 72 x 49 senttiä eli kaikille varmasti käy selväksi, että voima ei tule tyhjästä. Liitännät ovat 7.1-kanavainen tulo analogisena ja AES/EBU-stereotulo digitaalisena. Digitulo voidaan laajentaa 7.1-kanavaiseksi Genelec 9301 Digital Interface -sovittimella. Analogisten pääkaiuttimien kanssa jakotaajuus on Genelecin muistakin malleista tuttu 85 hertsiä ja GLM-ohjauksessa oleville jako määräytyy kaiuttimen ja sen huonekohtaisen suorituskyvyn mukaan.

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian sanoo uudesta subwooferista ”7380 yksinkertaisesti soi kovempaa ja toistaa matalammalle kuin kukaan odottaa tämän kokoisen kotelon toistavan. 7380 on subwooferi niille, jotka haluavat tehokkaan ja luotettavan matalien taajuuksien toistajan todella kompaktissa paketissa.”

Genelec 7380 -subwooferin suositushinta on 5 490 euroa.

GLM 3 – lisää vapauksia käyttäjälle

Genelec Loudspeaker Management -ohjelmisto on nyt päässyt kolmanteen versioonsa. Kotikäyttäjälle GLM:n suurin juju on Autocal-huonekorjaus, joka tasapainottaa kaiuttimet soimaan mahdollisimman neutraalisti huoneakustiikasta ja kaiuttimien sijoituksesta riippumatta. Ammattikäyttäjälle lisähyötynä on kyky ohjata kaiuttimia ja kaiutinryhmiä verkon yli.

Beta-versiona tarjottavan GLM 3:n ehkä oleellisin uutuus kotikäyttäjälle on mahdollisuus tallentaa korjauksia, joissa ei pyritä tekemään mahdollisimman neutraalia äänensävyä vaan luonnetta on hienosäädetty omaa makua vastaavaksi. Kolme kalibrointitiedostoa voidaan myös tallettaa Genelecin pilvipalveluun, jolloin niihin pääsee käsiksi ilman sitä tietokonetta, jolla mittaus on tehty.

Lisäominaisuutena GLM 3:ssa on myös Reference Level -toiminto, jolla kaiutinjärjestelmä saadaan toistamaan esimerkiksi ATSC A/85- ja EBU R128 -standardien mukaisella äänenvoimakkuudella ilman erillistä äänenpaineen mittausta.

Lisätiedot:

www.genelec.com/studio-monitors/sam-studio-subwoofers/7380a-sam-studio-subwoofer
www.genelec.com/node/2000


Genelec 7380:n säädöt onnistuvat myös ilman GLM-ohjelmistoa perinteisillä dippikytkimillä.

Kirjoittaja

2 Comments

  1. kuhankalastaja

    Onko aikomusta testata
    Onko aikomusta testata Genelecin uutta versiota 1032 c:tä.

    • Samu Saurama

      Sattumalta kävi niin, että
      Sattumalta kävi niin, että 1032C-pari on minulla kotona odottamassa tutkimista 🙂 .

Share via
Copy link
Powered by Social Snap